KLONPRO
Nyheter | Ordbok | Forum | Credits 

Fordeler av kloning

Det er ikke bare skremmende fremtidsutsikter i forbindelse med genteknologien. Forskerne arbeider først og fremst på dette området for å finne årsaker og medisiner til sykdommer.

I dag venter mange på å få donert et organ. Det finnes få organer og i tillegg må man finne et organ som kroppen ikke støter bort. Spesielt vanskelig er det for de med sjeldne blodtyper. Hva om man kunne lage en klone av seg selv? Da ville man fått et organ man helt sikkert vet at vil passe perfekt.

Det umoralske med dette er at hvis det for eksempel er et hjerte man trenger, så ville man da ha nødt til å ta livet av klonen når hjertet er fullt utviklet slik at den andre personen vil kunne bruke det. Det vil si at man har skapt en klone kun for å ta livet av den slik at en annen skal kunne overleve. Andre ting som for eksempel beinmarg trenger man ikke å ta livet av klonen for at den skal kunne donere. Det ville bli mer akseptabelt å gjøre. Noen få har allerede måtte føde en ny unge slik at de kan ta beinmarg fra den. Barnet tar ingen skade av om noen tar litt beinmarg fra den.
Artikler:
Introduksjon
Kloning
Fordeler av kloning
Genteknologi
Etikk
Arvelige Sykdommer

Copyright © DillonWithSteephome 2001-2002.
Alt er skrevet av Ole M. With, Morten J. Dille og Thomas R. Brattheim